Slika strizenje

Striženje psov izvajamo za vse vste psov in pasme po FCI standardih in/ali želji stranke. Za striženje uporabljamo varno in profesionalno opremo. Smo strokovno usposobljeni tako za striženje psov, kot za ravnanje z njimi. Ker nam je estetika pomembna si za striženje psa vzamemo toliko časa kolikor je potrebno, da dosežemo željen izgled na katerega bo lastnik ponosen.
Za kvalitetno striženje psa mora biti dlaka čista, razvozlana in razčesana. V kolikor vam psa predhodno ne uspe pripraviti za striženje, lahko za to poskrbimo v našem salonu, kjer opravljamo celotno nego psov.

STRIŽENJE PSOV S ŠKARJAMI IN STROJČKI

Pri delu uporabljamo različne škarje in strojčke namenjene za profesionalno striženje psov, ki so tihi in se jih psi hitro navadijo. S strojčki se pse predvsem brije saj imajo omejene možnosti glede dolžine, na nekaterih delih telesa pa se jih načeloma ne uporablja. Striženje psov s škarjami je poudarjena tehnika pri oblikovanju pasje frizure v našem pasjem salonu. S škarjami je potrebno postriči tudi pse pri katerih želimo ohraniti daljšo dlako in določeno obliko. Včasih je dovolj le korekcijsko striženje, kar pomeni popravljanje oblike le na nekaterih predelih za urejen izgled (striženje okoli oči, okrog šapic, higiena, ipd.)

PASJA FRIZURA

Najprej preverimo stanje dlake. Nato skupaj z lastnikom določimo kakšen videz psa želimo. Pes je lahko postrižen po pasjem standardu, ki je točno določen, lahko ima prilagojeno obliko ali pa je postrižen krajše - bolj športno. Pogosto nam stranke le z osnovnimi željami glede dolžine dlake, prepustijo oblikovanje frizure. Ker je pri nas pes na prvem mestu, upoštevamo tudi kar je zanj najboljše, pri čemer je lahko poudarek na praktičnosti frizure. Za videz psa ima pasji frizer različne možnosti, ki pa so praviloma odvisne od dolžine in predhodnega stanja dlake.

STRIŽENJE MLADIČKOV

Za striženje mladička si je potrebno vzeti malo več časa, da se privadi. Prvo striženje psa je možno že pri nekaj mesecih starosti. Pogosto pa je pri tej starosti dovolj že korekcijsko striženje za praktičnost, higieno in urejen izgled. Prehitro občutno krajšanje dlake tudi ni najbolj priporočljivo. Bolj pomembno je, da se mladega psa redno razčeše, še preden mu začne odpadati prva dlaka, da preprečimo sprijetje in vozljanje dlake in da se zgodaj navadi na vso nego, ki bo zanj pomembna.

Slike psov